Мария Капон награди най-малките участници в международния шахматен турнир Мемориал „Георги Трингов”

Дата: 08 Февруари 2009 Автор: ЕНП

0
234

Мария Капон награди най-малките участници в международния шахматен турнир Мемориал „Георги Трингов” в Пловдив

Председателят на Единна народна партия Мария Капон награди 30 деца и младежи, класирани на първо, второ и трето място в международния шахматен турнир Мемориал „Георги Трингов”, който се проведе в Новотел Пловдив от 01 до 07 февруари 2009 г. Децата, на възраст от 7 до 18 г., получиха от г-жа Капон книги, учебни пособия и аксесоари, игри.

В рамките на турнира се състезаваха 302 участници от 7 държави, сред които 12 гросмайстори и 32 международни майстори. Броят на участниците е рекорден за шахматния турнир мемориал „Георги Трингов”, който се провежда по традиция в Пловдив в началото на м. февруари всяка година. Наградният фонд, който си разделиха победителят и класираните до 16-то място, е в размер на 8000 евро. Турнирът се провежда под патронажа на кмета на община Пловдив.

„Шахматът е едновременно изкуство, игра и спорт. Участието на над 100 деца в турнира е тази игра винаги ще вълнува и привлича умовете на малки и големи. Щастлива съм, че мога да наградя най-добре представилите се деца в турнира в памет на Георги Трингов и да им пожелая да се наслаждават на красотата на играта, този свят на всеможещи бели и черни фигури, в който единствени господари са техните умове”, заяви по време на награждаването Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eleven + 6 =