Мария Капон: Президентът спешно да свика Консултативния съвет за национална сигурност

Дата: 28 Октомври 2009 Автор: ЕНП

0
334

Президентът на Република България спешно да свика Консултативния съвет за национална сигурност, настоява председателят на Единна народна партия Мария Капон.
Изминалите няколко дни ясно показаха състоянието на основни български служби за сигурност и степента на съхранение на класифицирана информация, засягащи устоите на държавата.
Въпреки публично поетите ангажименти на изпълнителната власт, парламентът и прокуратурата се оказва, че на територията на медиите се разгаря конфликт, който независимо от своя изход уронва престижа, степента на адекватност и достойнството на специалните служби в България. Освен технологичните елементи на работата им, които станаха достояние на широката публика беше осветлен и капацитетът, и професионалната пригодност на възлови звена,  съставляващи част от системата на националната сигурност.
Затова смятам за наложително и конституционно съобразно, Консултативният съвет за национална сигурност да излезе с единно предложение за осигуряване стабилността на българската държава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × two =