Мария Капон: Само консултациите за гьола в Белене струват над 500 млн. лв.

Дата: 15 Декември 2012 Автор: БНТ

0
249

„Гласуването с „не“ на референдума означава удължаване на живота на АЕЦ Козлодуй“. Това заяви Мария Капон от Единна народна партия в предаване по БНТ.

Тази сутрин в спор как трябва да се гласува на предстоящия референдум, с „да“ или „не“, Мария Капон защитаваше тезата, че не трябва да се строи „АЕЦ Белене“. Ангел Джамбазки от ВМРО беше защитник на тезата, че България има нужда от нова ядрена централа.

„Развитието на енергетиката зависи дали ще се строят нови мощности, ако не се построи „Белене“, „АЕЦ Козлодуй“ ще бъде затворен и така ще внасяме електроенергия“, аргументира се Джамбазки.

„Българската ядрена енергетика е в Колзлодуй“, заяви категорично председателят на ЕНП. Капон поясни, че ако посторим нови блокове в съществуващата ядрена централа ще бъде финансово по-изгодно и ефективно. „Ние още дълго ще продаваме електроенергия, ако запазим АЕЦ „Колзодуй““, допълни още тя.

Лидерът на Единната народна партия попита още „Как се връщат 1,8 млрд всяка година?“ и направи паралел с увеличението на живота на реакторите в „АЕЦ Козлодуй“, което по думите й ще струва 300 млн. лв. „За да се подобри живота на българите ни трябва развитие на енергетиката“, каза още Мария Капон.

„Българският национален интерес е да се развива Козлодуй и да не бъде ограбен българският народ от десетина олигарси, които са част от енергийната мафия“, заключи депутатът от 40-тото Народно събрание.

livenews.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven + 7 =