Мария Капон се включи в акцията за раздаване на безплатния вестник „Беля НЕ“ във Варна

Дата: 17 Януари 2013 Автор: Milena Raikova

0
247

Представляващата инициативния комитет срещу АЕЦ „Белене“ и председател на Единна народна партия (ЕНП) Мария Капон се включи в раздаването на безплатния вестник „Беля НЕ“ във Варна. Тя и представители на младежката организация на ЕНП в морския град разпространиха повече от 5000 броя на изданието, разговаряха с хората и им обясняваха защо да гласуват с НЕ на предстоящия на 27 януари референдум. Акцията е част от информационната кампания на инициативния комитет срещу изграждането на централата.

На пресконференция в морския град Мария Капон определи АЕЦ „Белене“ като третата възможност на БСП да разори България. „Проектът струва 22 млрд. лева. Толкова тежък дълг не може да понесе България и е видно, че няма как за стара технология, особено технология от 1992 г., да даваме толкова пари“, подчерта лидерът на Единна народна партия.
По думите й има три основни стълба, заради които трябва да се гласува с НЕ на предстоящия референдум. НЕ, защото няма договор, няма и гаранция за изпълнение. Реално сумите, които се изливат в проекта „Белене“ от години, са една голяма корупционна схема – един перпетуум мобиле на корупцията, който се замозахранва, независимо от действащите лица, поясни Капон. Тя посочи, че ако някой иска за разори държавата, а това сме виждали през годините, винаги са били колегите от БСП,които два пъти са успявали. Това е третата им възможност.
Днес младежката организация на ЕНП организира в София информационен флашмоб, на който агитираха депутати от БСП и Атака лично да дадат средства за градежа на АЕЦ „Белене“. Оказа се, че събраната сума възлиза на нито повече, нито по-малко от 5 лв. и 05 ст. Драстичното разминаване между думи и дела, и недоверието в проекта от страна и на БСП подсказват, че останалата сума до 22 млрд. над 5 лв. и 05 ст. се очаква да бъде събрана от българския народ, категорична беше Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × five =