Мария Капон се срещна с жители на село Хлябово, а на Петдесетница посети устремския манастир „Света Троица”

Дата: 12 Юни 2011 Автор: ЕНП

0
154

Председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон и представители на местната организация на партията в Тополовград се срещнаха в събота, 11 юни, с жители на село Хлябово, община Тополовград. По време на разговора те обсъдиха проблемите на селските региони, развитието на селското стопанство, липсата на поминък и тежкото социално положение на пенсионерите и обезлюдяването на селата.

За светлия християнски празник Петдесетница екипът на Единна народна партия в Тополовград заедно с г-жа Мария Капон се черкува в устремския манастир „Света Троица”. Службата за Деня на Света Троица бе водена от сливенския митрополит Йоаникий. Мария Капон заяви, че всяка година на Петдесетница идва и в манастира. Според г-жа Капон обителта излъчва особено спокойствие и зарежда човек с енергия.  „Светата Троица това е единството на нацията, която ни дава сили да можем да продължим по тежкия път, който очаква още България, за да можем да вземем своите поуки от християнството”, каза Мария Капон.

Предполага се, че Устремският манастир е основан през 14 в., като в началото на следващия век името му се среща в османски документи. Обителта била сривана на няколко пъти и после отново издигана. До манастира има скална пещера известна с името „Вехтата черква“. В нея има останки от стара живопис, което свързва възникването на манастира с някой от известните анахорети през 14 век., населявали пещерите в Странджа и Сакар.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 + seven =