Мария Капон: Човек има само една родина, г-н Президент!

Дата: 13 Август 2013 Автор: EНП

0
180

Очакваме президентът на Република България да изясни публично, в унисон с декларираната от него политика за прозрачност, какво е имал предвид, благодарейки на турския вицепремиер Бекир Боздаг за предоставената на нашите сънародници „втора родина“. Това попита председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод записи на турски медии от изявленията на двамата политици на вечеря в Пловдив, по време на неофициалното посещение на Боздаг у нас. На събитието български журналисти не бяха допуснати.

„Нашето разбиране е, че човек има само една родина, а топли думи могат да се изказват по повод хуманното отношение към бежанци, които са прогонени от комунистическия режим в България“, подчерта Мария Капон. По думите й понятието „втора родина“ говори за пълното объркване в историческите представи на г-н Плевнелиев и за пълна липса на политическа експертиза по проблемите на Балканския регион.

„Надяваме се да получим яснота по въпроса, този път в присъствието на българските медии“, заяви още председателят на Единна народна партия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 + 14 =