Ние не купуваме гласове !

Дата: 09 Юни 2008 Автор: ЕНП

0
257

ЕНП откри официално кампанията си в Казанлък

Коалиция „Единство и надежда за просперитет на Казанлък”, в която влизат Единна народна партия и Социалдемократическата партия в град Казанлък, откри кампанията си за предсрочните местни избори за общински съветници с пресконференция в зала „Чудомир” на хотел „Казанлък”.

На пресконференцията присъстваха представители на местните медии и водачите на общата листа на коалиция ЕНП за Казанлък.

Председателят на Социалдемократическата партия в града и водач на листата, г-н Ганчо Ганев в отговор на журналистически въпрос представи някои акценти от програмата на ЕНП за Казанлък:

„Да се обединим за благото на Казанлък с нашето умение да управляваме капитали и да ги множим. Да направим и за града си същото, като бъдем алтернатива на порочния начин за влизане в Общинската власт.

Да поставим образованието на приоритетна основа, като се погрижим за децата- таланти и за тези, които са обект на специални грижи, подпомагайки учителите в Ресурсния център.

Да възстановим детското здравеопазване в училищата, да подсигурим специалисти – психолози,  здравословна храна и не на последно място да осмислим свободното време на младежите с полезни за тях занимания.”

Управителят на фирма „Даник” ООД и  председател на ЕНП за Казанлък г-н Танчо Михайлов подчерта намерението на тяхната група кандидати общински съветници да се погрижат за човешкия ресурс, в лицето на подрастващите. Той очерта три основни приоритета, по които ЕНП ще работи в бъдещия местен парламент:

  • Ефективно управление и умножаване на средствата, с които ще разполага общинският съвет.
  • Повишаване качеството на образованието в града, което ще е предпоставка за добре обучени кадри, които да останат в града, да се включат в производството и да генерират приходи за семействата си и своите съграждани.
  • Създаване условия за развитие на бизнеса, което ще носи след себе си въвеждане и развитие на иновационни технологии. Така ще може да се увеличава и бюджетът на Общината Казанлък.

„Купуването на гласове е избягване на отговорност” – заяви г-н Ради Дончев, Управител на фирма „Еколукс”, и секретар на ЕНП, възмутен от нелоялното поведение на някои партии по време на предишните избори с аргумента, че определени хора стават марионетки в ръцете на некомпетентни, но богати лица.

„Ние сме тук, за да поемем отговорност, защото за 15 години сме доказали, че можем да работим в екип”.

Г-н Андон Янев, ИД на Общинската фирма „Балкан К” ЕАД и член на листата на Коалиция „ЕНПК”, допълни още един приоритет на кандидатите за общински съветници- запазване, съхраняване и успешно стопанисване на Общинската собственост  на града и региона.

Засегната бе и темата за управлението на проекти по усвояването на Еврофондовете, за което в листата на ЕНП за Казанлък има достатъчно компетентни личности.

Кандидатите за общински съветници от листата на ЕНП заявиха, че са готови да подкрепят настоящия кмет при всичките му усилия за повишаването на качеството на живот в града и общината.

Логото на предизборната кампания на ЕНП е „Да обърнем нещата заедно”.  Изборите ще се проведат на 21 юни 2008 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

16 − 4 =