Нов политически модел за България – пътят пред нас!

Дата: 14 Август 2011 Автор: EНП

0
251

България има нужда от нова национална цел, която сближава и обединява хората независимо от пол, възраст, раса, религия, култура, образование. Ние постигнахме вече няколко национални външнополитически цели – НАТО и Европейския съюз, които дадоха и дават своя ефект в страната. Сега е време да си поставим и да постигнем голямата вътрешнополитическа национална цел, която ще се отрази и на външнополитическия ни образ. Това е модернизацията на страната. Хората трябва да станат по-богати, информирани и образовани, с ново качество на живот и да не бъдат изкуствено разделяни и противопоставяни от политиците на прехода по сценариите на бившите тоталитарни служби.

mini-IMG00057-20110814-1301Цели географски райони са подвластни на този сбъркан модел. От него зависят битието, социалното съществуване и бъдещето на хората. Омразата и разделението са превърнати във властови инструмент, чрез който се консумира власт, печелят се пари и се търгува влияние. Това изкривява и отслабва доверието във всички институции, крепящи държавността, и в политическия модел като цяло. Реалните проблеми на обществото се замитат под килима вече 22 години.

Членове и симпатизанти на Единна народна партия има както сред българите, така и сред турци, роми, евреи, арменци и т.н. Смятаме, че сме длъжни да демонстрираме модел на политическо ниво, който да е приложим за управлението на страната на всички нива. Такава политика ще мотива европейски мислещите млади хора, ще повиши капацитета на България многократно и няма да остави нито един етнос, група или общност извън обществените процеси.

mini-430x389Не очаквайте от нас дребни сметки, крадене на електорат, политически проект проформа и т.н. Очаквайте пример, който искаме да е заразителен и да даде свобода на хората да се обединяват според техните лични виждания и ценности. Вижданията на хората, които ни подкрепят са в център-дясно и затова пристъпихме към това сътрудничество.

България не може да се развива модерно, ако политическата система е контролирана от съдържатели на мразещи се общности и групи. За нас стабилността не е в баланса на противостоенето, а в сближаването. За всички трябва да стане ясно, че България ще бъде модерна, силна и просперираща страна, когато постигне тази национална цел.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

17 − 5 =