Структура на Единна народна партия ще се учреди в Казанлък

Дата: 08 Май 2008 Автор: ЕНП

0
251

Казанлък. До края на този месец Единна народна партия (ЕНП) ще учреди своя структура и в Казанлък, заяви на пресконференция в града на розите лидерът Мария Капон. Единна Народна Партия ще вземе участие в предстоящите местни избори на 21 юни.

До края на месец май ще бъдат представени и лицата, които ще се кандидатират за общински съветници в новия местен парламент. „Имената им ще научите в някоя от следващите ни срещи”, посочи Мария Капон. На въпрос на радио „Фокус”- Велико Търново дали присъстващите на пресконференцията казанлъчани Ради Дончев – местен бизнесмен и Танчо Михайлов ще бъдат сред кандидатите за съветници, излъчени от Единната народна партия, Мария Капон отговори: „Водим разговори за членството им, но при учредяването на казанлъшка структура, ще стане ясно дали тези лица ще са част от листата ни”.
Ради Дончев преди време бе член на ДСБ в Казанлък, но днес посочи, че се е оттеглил и в лицето на ЕНП е видял „онази ценностна система, която е търсил винаги”. „В тази партия съм открил моите политически търсения и именно тя споделя моята ценностна система”, заяви Дончев. Той подчерта, че е уведомил председателя на ДСБ в Казанлък Иван Лапчев за намерението си да напусне структурата. „Това, че напуснах ДСБ, не означава, че съм против нея. В ЕНП намерих средата, от която имам нужда”, допълни Ради Дончев.
Предстои до края на този месец лидерът на ЕНП Мария Капон да представи програмата, по която ще работи казанлъшката структура на партията и основните задачи на общинските съветници от листата. Мария Капон заяви, че ще води разговори с всички партии в център дясно, както с „Новите лидери”. „За кампанията на местните избори в Казанлък ще популяризираме нашите идеи за развитието на региона, ще покажем, че хората, които са постигнали личен успех, могат да се включат активно и отговорно в промяната на страната ни, като тази промяна започва от всеки град, защото, когато умерзените не гласуват, умерзителните управляват и това е единственият начин, по който всеки един от нас, който е успял в собствената си работа, който е космополитен и е готов да раздели хляба си с другите, да създава работни места и да милее за родния си край, да работи в Общинския съвет на истински обществени начала”, подчерта Мария Капон. Тя допълни още: „За нас е важно на къде сме тръгнали, а не кой от къде идва”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twelve − 8 =