Шуменци се жалват на Мария Капон от некоректни работодатели

Дата: 10 Юли 2011 Автор: Града.бг

0
226

„В Шумен ми беше поставен въпросът за работното време на фирмите, които водят работниците и служителите си на 4 часа, а хората се страхуват да сигнализират, че всъщност работят по 8 и повече часа на ден. Знам, че 4-5 големи фирми в Шумен от няколко месеца не са плащали заплати. Някои от тях са свързани с общински поръчки и реално в този период в предприятията не са били получени средствата за реализирани проекти. А това веднага се отразява на хората”, заяви за „Шуменска заря” днес  председателят на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон.

Тя допълни, че тези сигнали ще бъдат проверени много внимателно и ако наистина става дума за некоректни фирми, ще бъде публикуван списък с техните имена и оторизираните органи ще бъдат сезирани за нарушенията. Възможно е обаче фирмите да са в много тежко икономическо състояние и работодателите да не могат да плащат трудови възнаграждения поради междуфирмена задлъжнялост, а да искат да запазят работните места. „Тогава бих обяснила на хората, че това е единственият начин да запазят работните си места”, каза Мария Капон.

Днес тя беше в Шумен във връзка с кампанията на ЕНП, която протича в цялата страна под мотото „ЕНП Експрес  – НИЕ ИДВАМЕ!”. В нея участват председателят на партията и представители на младежките клубове на организацията. Освен в Шумен, днес те бяха във Велики Преслав, Нови пазар, Каспичан и Добрич, за да се срещнат с гражданите и да чуят тяхното мнение за случващото се в страната и какви са очакванията им за бъдещето на България.

„Това е кампания „Лице в лице”, защото предпочитаме да провеждаме срещи на живо с гражданите. В същото време събираме нашата подписка за регистрация в Централната избирателна комисия за местните избори и за президентския вот. По време на обиколката из страната се запознаваме с проблемите на хората, а някъде получаваме и жалби. Раздаваме материали за размисъл, тъй като в тях са описани ценностите, в които вярваме и има послания към гражданите за бъдещите ни намерения. Аз вярвам, че няма смисъл да чакаме, а трябва да вземем всичко в свои ръце. Вярвам, че политиката се прави с грижа и любов към хората и от всеки от нас зависи да успеем”, посочи Мария Капон. Тя допълни, че е потресена от глада и нищетата, която среща в страната по време на обиколката си. По нейните думи, това се дължи на липсата на антикризисни мерки от страна на правителството.

На кооперативния пазар в Шумен днес Мария Капон е разговаряла със земеделски производители, които са споделили, че са притиснати или от прекупвачи, или от вноса на зеленчуци от чужбина на много ниски цени.  Тя допълни, че хората не вярвали вече, че съществуват честни избори, а че всичко е въпрос на предварителни договорки. „В Шумен получих информация, че има силна връзка между ДПС и ГЕРБ. Тук хората смятат, че те са в икономическа коалиция. Това е тътен в усещанията на хората. Когато на пазара един търговец ви го каже, това означава, че масово се говори за това и че хората са вярвали, че ще има промяна, но тя не се е случила”, каза още Капон.

В Шумен ЕНП все още изгражда местната си структура, но ще участва в местните избори с листа за общински съветници. Партията ще подкрепи кандидата на ДСБ и „Гергьовден” Иван Капралов за кмет.

Велмира СТЕФАНОВА, Града.бг

Снимка Тошко Йорданов

ОСТАВИ КОМЕНТАР

17 − eight =