ДЕКЛАРАЦИЯ във връзка с обявяването на представители на кабинета „Борисов“ за принадлежност към ДС

Дата: 25 Ноември 2009 Автор: ЕНП

0
212

ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ
Във връзка с обявяването на трима представители на кабинета „Борисов” за принадлежност към ДС

Изпълнителният съвет на Единна народна партия изразява особено безпокойство от зачестилите случаи на назначения на хора, работили или сътрудничили на бившите комунистически тайни служби.
След назначенията на министър, областни управители и други отговорни държавни длъжности днес от Комисията по досиетата научихме и за зам.-министър на външните работи, който има съпричастност към същите репресивни органи на комунистическа България. Нещо повече, ресорът, който му е определен в кабинета на г-н Борисов, е именно европейски въпроси, което смятаме за особено неподходящ знак към партньорите ни в Европа и Евроатлантическата общност към които управляващите днес твърдят, че принадлежим.
Смятаме за необходимо своевременно да бъде поискана оставката на г-н Красимир Костов с цел запазване на авторитета на България и нейните партньори от една страна  и даване на ясен сигнал от страна на правителството на г-н Бойко Борисов, че не толерира подобни кадрови експерименти. Убедени сме, че широко декларирания потенциал на управляващите ще даде възможност да се избере подходящ заместник.

София, 25 ноември 2009 г.

Изпълнителен съвет
на Единна народна партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × three =