Делегация на Единна Народна Партия на 22-рия конгрес на ХДС

Дата: 01 Декември 2008 Автор: ЕНП

0
298

По специална покана на Християндемократическия съюз (ХДС), делегация на Единна народна партия (ЕНП) водена, от председателя Мария Капон и включваща д-р Владимир Зиновиев, зам.-председател и международния секретар Любомир Стефанов, ще присъства на 22-рия конгрес на партията в Щутгарт, Германия на 01.12.2008 г.

Ще бъде поднесен поздравителен адрес на форума на най-значителната немска политическа формация, излъчила канцлера Ангела Меркел. Делегацията ще осъществи редица срещи, сред които с Екард фон Кведен, говорител на парламентарната група по външна политика на ХДС, с министър-председателя на провинция Баден-Вюртенберг Гюнтер Отингер, с кмета на Щутгарт, генералния секретар на ХДС Роналд Пофала и т.н.

Сред основните теми, които конгресът на ХДС ще обсъди са: избор на делегати за конгреса на Европейската народна партия; проблемите на световната финансова криза и техния ефект върху Германия; нова програма за предизвикателствата пред опазването на околната среда и екоравновесието, както и задълбочаване на мерките и програмите за по-пълноценна интеграция на източните части на Германия в социално-икономическия и политически ред в страната.

Участието на Единна народна партия в този важен политически форум е част от усилията на партията да бъде носител на модерните европейски политически тенденции в България, чрез опита на близки политически формации.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 − six =