Единна народна партия: Съсипаната съдебна система урежда прекрасно ГЕРБ, БСП и мафията

0
554

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Изборът на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет е най-яркото и пряко доказателство за това, че политическите партии и от управляващото мнозинство, и от опозицията нямат никакво намерение да провеждат реформа в съдебната система.

Тоталният консенсус, както го наричат те, или тоталната задкулисна договорка, както го наричаме ние, дадоха резултат и квотата бе попълнена с невиждано мнозинство от по над 200 гласа. Парламентарният ден не беше богат на изказвания, нито на дебати или противоречия. Решението очевидно е било взето предварително и т.нар. „яростна опозиция“ в лицето на Българската социалистическа партия набързо е смекчила тона, за да получи съответната дажба от властта в съдебната система. Полагащата им се квота са взели и управляващите, така че всеки един от тях да е доволен. Имаме тайна коалиция, която съставя т.нар. „правителство на съдебната система“.

След този видим за всички резултат е откровено да си признаем, че в Народното събрание не са представени интересите на българския народ, който желае работеща съдебна система, борба срещу корупцията, затвор за престъпниците и спокойствие за гражданите. Очевидно сегашното отвратително състояние на съдебната система, за което от 10 г. сме критикувани от Брюксел, а самите ние пребиваваме в него от 30 г. като данъкоплатци и граждани, урежда прекрасно мафията, политическия елит, ГЕРБ и БСП.

До днес бяхме сигурни, че съдебната власт не е в ръцете на народа. След вчерашният ден виждаме, че и законодателната власт, от която произтича изпълнителната, също не са в нашите ръце. Инструментите на тази власт се използват срещу всички противници на днешното състояние на страната, срещу всички икономически конкуренти и всеки свободомислещ човек.

Единна народна партия е наясно, че страната е окупирана чрез злоупотреба с инструментите на демокрацията и корумпиране на основните механизми, през които тя функционира. Начините за решаване на този проблем са на път да излязат от рамките на цивилизования обществен процес.

Обръщаме се към всички граждани, за които българската държава представлява ценност, да предложат механизми за действие, които ефективно да променят положението в България. Ние също стартираме серия от разговори с други политически и обществени организации, които са наясно, че властта не е в ръцете на суверена – българския народ.

София, 21 септември 2017 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

3 + 11 =