Мария Капон: Оставката на Вучков показа нестабилния характер на правителството

Дата: 04 Март 2015 Автор: БГНЕС

0
241

Заплахите за оставка от страна на социалния министър Калфин, намека за оставка от страна на премиера Борисов при условие, че дългът не бъде гласуван и днешната оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, ясно показват нестабилния характер на българското правителство, въпреки всички опити да се изтъкне, че стабилността е основно негово постижение.

Това заяви Мария Капон, председател на Единна народна партия, част от Коалиция „Десните“. Според нея „нежеланието да се правят промени в сектор „Сигурност“ и запазване на статуквото, са ярка демонстрация за продължаване на досегашната политика, наследена от миналия кабинет“.

 

„Тя покровителстваше задкулисни интереси и механизми на управление, които предизвикаха многомесечни протести по софийските улици. С днешното си решение министър-председателят подкрепи и утвърди този модел на управление“, допълни председателят на ЕНП. Всяко съучастие в такова управление е предателство към идеята за прозрачност и реформи в българското общество, категорична е Мария Капон. /БГНЕС

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 + 10 =