Ако депутатите на ЕНП бяха 16, щяха да потиснат властта 1520 пъти

Дата: 04 Август 2008

0
242

Разбиране на проблемите на хората, прозрачност при решенията, ежедневна грижа и отговорност при прилагането на тези решения. За всеки депутат. 

Парламентарната статистика показа, че за досегашната работа на 40-то Народно събрание от началото на мандата, лидера на ЕНП Мария Капон и нейната заместничка Елеонора Николова са задали общо 190 въпроса и питания към премиера и министрите на тройната коалиция.

Двете независими народни представители, всъщност остават далеч зад себе си сочената за най-активна парламентарна група – тази на ДСБ. Депутатите на Костов са задали общо 1141 въпроса и питания към министрите на Станишев. Парламентарната група на ДСБ, обаче се състои от 16 народни представители. Точно 8 пъти повече от депутатите на ЕНП.

Елементарната математика сочи, че ако депутатите на ЕНП бяха 16,  щяха да потиснат властта 1520 пъти.

Това не е просто статистика. Защото има смисъл опозицията да се конкурира именно в полето на парламентарния контрол, а не в създаването на извън парламентарна анархия.

Зад цифрите на тази конкуренция стои политическа енергия, а зад нея се крие новото качество на политиката, която предлага ЕНП- разбиране на проблемите, прозрачност на решенията и ежедневна грижа и отговорност при прилагането на тези решения. За всеки депутат.

Скучната статистика води до едно, съвсем не скучно заключение.

Качеството на политическия продукт, не е непременно право пропорционално на количеството политици, които го създават.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

17 − fourteen =