Валентина Василева: Г-н Борисов, Вие ли сте министър-председател на България?

0
2552

ПОЗИЦИЯ

НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Днес министър-председателят Бойко Борисов заяви,  че не може да поиска силово оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Какво искате г-н Министър-председател? Ние ли да поискаме силово оставката на вицепремиера Симеонов? Ако Вие не използвате правото си по Конституция да изискате оставката на вицепремиера си или да го освободите от длъжност, остава улицата да го свали от нея. Това ли предпочитате да се случи? Така ли искате да се „счупи“ коалицията?

Разбираме желанието да застанете в позата на жертва. Така много Ви харесва. Но в случая сте министър-председател и се налага да отговорите на въпроса – кой управлява България? Вие или Валери Симеонов? От днешното Ви изявление стигаме до извода, че Валери Симеонов управлява страната ни. Ние не сме го избирали за министър-председател. Подозираме, че и безпартийните, и членовете на ГЕРБ, и на БСП, и на десницата, и на ДПС не са го избирали за такъв. Сигурни сме, че и тези на ВМРО не са го избирали за началник на България. С подобни изявления демонстрирате безсилие и отказ да управлявате страната. Липсата на действия от Ваша страна не е демонстрация на мъжество, а на политическа импотентност. След Вашите думи излиза, че страната ни има само вицепремиер.

Г-н Борисов, очакваме да потвърдите и да дадете простия отговор на въпроса – все още ли сте министър-председател на България?

София, 22 октомври 2018 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven + 20 =