Валентина Василева: Кой управлява тази държава?

0
1221

ПОЗИЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

 

Загинаха поредните български граждани. Бог да ги прости!

Изреди се цялата власт да изказва съболезнования. Пред камерите застана кмет, който не управлява почернената община, а управлява Бургас?! Защо уважаеми управляващи?

Изредиха се министри, които демонстрираха, че при нас държавата си е на мястото. Не, не е на мястото си, защото пристигна след смъртта. Тогава идва обикновено съдебният лекар, а не властта, на която плащаме да ни пази.

Минаха 5 години от потопа в село Бисер. Тогава се разбра, че никой не знае на кого са язовирите в България! Представяте ли си – държавата знае кой от милионите български граждани дължи 5 лева на данъчните, но не знае няколко хиляди язовира на кого са?! Днес отново чухме, че още се работи по „този въпрос“ и се уточнява собствеността. Какво да изпитваме днес? Срам или бяс? Министър-председателят каза, че „земята се тресяла“ и дори в по-развити страни загивали хора… Това може би трябваше да ни успокои и да започнем да сравняваме дъжда с тайфун?!  Кой управлява тази страна, след като още преди пет години бе съсипана „Гражданска защита“ и предупредихме за това публично? Има ли водолази в МВР, които имат ресурс и бройка да обследват защитните стени на язовирите? Очевидно не, но имаме пари за заплати на политическите кабинети и за луксози джипове за горското. Кой управлява тази държава, в която при всяка смърт има само невинни? На кого да се молят хората, за да оцелеят? На метеоролозите ли? На Господ, комуто властта за улеснение казва Началника. Когато падне дъжд в Аспарухово умират хора, в село Бисер умират хора, в Цар Калоян умират хора, в бургаско умират хора, в монтанско също… Когато разглобяваме снаряди умират хора, когато минава влак се взривяват цистерни… Кой управлява тази държава?

Приличаме на африканско племе, което изпълнява ритуали за дъжд, суша, здраве и се моли на боговете или на техния наместник на земята. В България му знаем името. Казва се Бойко Борисов и твърди, че сме европейска страна, а не африканско племе. Може би за това общините поемат разходите по погребенията. Благодарим от сърце, но повече няма да се молим.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × four =