Валентина Василева-Филаделфефс: В „Единни за Сливен“ подготвяме регистър за хората със специфични потребности

Дата: 01 Октомври 2015 Автор: ЕНП

0
395

Валентина Василева-Филаделфефс, Национален координатор на Единна народна партия и кандидат за общински съветник от „Единни за Сливен“
Единна народна партия ще се бори да има възможно най-широко представителство в местната власт, като разчитаме на изключително силни наши кандидати и отворени листи и коалиции по места. ЕНП има над 700 кандидати за кметове и общински съветници, участваме в 40 общини и се надяваме да имаме успех и голямо представителство в местната власт. Това заяви по време на дебата в БНТ националният координатор на Единна народна партия и кандидат за общински съветник от „Единни за Сливен“ Валентина Василева- Филаделфефс. Темата на дебата бе „Инвестиции, инфраструктура и осигуряване на заетост, достъп до здравеопазване и образование, развитие на изостаналите икономически и демографски райони.“

В Единна народна партия от години ясно заявяваме, че ако една нация не е образована, културна и не е здрава не можем да говорим за никаква икономика и съвсем скоро няма да има и кой да ползва инфраструктурата, каза Василева в отговор на въпрос, кои са най-важните проблеми. „Ако говорим за икономика. Аз съм от Сливен. Настоящият кмет в момента преди 4 години дойде с обещания, че ще доведе много инвеститори от Близкия и Далечния Изток. Инвеститори не дойдоха, няма и да дойдат. 96% от фирмите в държавата, която е най-големия донор в Европа, говорим за Германия, са малки, семейни фирми с не повече от 10 човека работници. В България този процент е 92%. За кои инвеститори говорим? Като се каже думата инвеститор се очакват някакви големи концерни. Какво им предлагаме ние – бюрокрация и корупция, да не говорим за квалифицираната работна ръка. Ние трябва да инвестираме, и общините могат да бъдат посредник в стабилизирането на малките фирми, местните, които са най-важният инвеститор. Защо непрекъснато се говори за инвеститор, който ще дойде отнякъде? Ако в град като Сливен има 3000 или 4000 фирми, не може ли да им се помогне и на тях?“, каза още Валентина Василева. По думите й местните фирми не желаят да участват в обществените поръчки, защото знаят как се изпълняват и как се дават. „Много по-лесно е да докараш една фирма от Монтана или Русе, защото комисиона ще го вземеш доста по-лесно от тях, отколкото ако фирмата е сливенска. На този принцип работят доста кметове“, каза Василева.
Кандидатът за кмет на „Единни за Сливен“ Мартин Славов има една уникална идея, която сме готови да реализираме веднага, ако той бъде избран за кмет и тя е свързана със социалната страна на работата на общината. Предвиждаме създаването на Регистър на хората със специфични потребности. Нито една община не е наясно колко са, какви са и какви затруднения имат. Има хора, които с години не са излизали от домовете си. Например, незрящите в Сливен, които за да стигнат до ТЕЛК-ово решение трябва да отидат във Варна. Един кмет на община няма никакъв проблем да назначи човек, който да води група, да осигури транспорт, да осигури медицинско лице. Един кмет трябва да бъде стопанин. Иначе влизаме в затворения кръг кметовете стават кметове, защото обещават инвестиции, когато станат кметове казват от нас не зависи, на правителствено ниво е, защото климата е лош, те затова не идват“, каза още Валентина Василева. Затова според нея гражданите трябва да подходят много отговорно и когато отидат да гласуват да погледнат кои са кандидатите за общински съветни. „Ние постоянно говорим за кметове, но основната функция на кмета е да изпълнява решенията на Общинския съвет. Нека гражданите внимателно да огледат листите и да огледат какви хора са там, защото те ще гласуват първата стъпка на кмета“, добави Василева.
„Пожелавам успех на всички кандидати на Единна народна партия, на нашите коалиционни партньори. Призовавам всички български граждани да отидат да гласуват на 25 октомври, да подкрепят нашите кандидати и да знаят, че тези хора ще бъдат истински стопани на регионите си“, каза още националният координатор на ЕНП и кандидат за общински съветник от „Единни за Сливен“ Валентина Василева-Филаделфефс.
Видео от дебата с участието на Валентина Василева-Филаделфефс можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

15 − 3 =