Дали не са верни обвиненията, че коалицията СДС- ДСБ се създава само за политическото оцеляване…

Дата: 31 Март 2009 Автор: ЕНП

0
268

Дали не са верни обвиненията, че коалицията СДС- ДСБ се създава само за политическото оцеляване на няколко партийни лидери и техните активисти ?

Председателят на Единна народна партия Мария Капон изпрати писмо до лидерите на СДС Мартин Димитров и на ДСБ Иван Костов. В него се казва: „Изминаха почти две седмици след първия тур от преговори между коалицията ДСБ–СДС и Единна народна партия.

На тях бяха декларирани съвпадения в политическите цели и бе уточнена общата рамка на дясната коалиция. На тези срещи Единна народна партия ясно и последователно декларира своите три основни приоритета – меморандум за политики „Чисти ръце”, представен в Каденабия, антикризисната социалноикономическа програма и бързото възстановяване на доверието в отношенията между България и Европейския съюз.

В последвалия период информация за развитието на процеса, наречен „широко дясно обединение на равнопоставена основа”, добивахме най-вече от медиите. Смятаме, че почтената политическа комуникация изисква партньорите взаимно да се информират за принципите и начина, по който се случва този процес. В противен случай се създава впечатление за субективен подбор, който служи по-скоро за решаване на вътрешнополитически проблеми, а не за представяне на ясна алтернатива на обществото. Вярваме, че борбата с корупцията и представянето на бързи и ясни решения, с които да посрещнем икономическата криза, ще се окажат водещи пред дребните сметки и ще опровергаят обвиненията, че коалицията се създава само за политическото оцеляване на няколко партийни лидери и техните активисти.”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three + ten =