Движение „Възход“: Време е псевдодясното управление на ГЕРБ да си отиде

0
831

Валентина Василева – председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи” и Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие” решиха да създадат движение „Възход“, което да обедини демократични партии, организации и граждани. Целта, която си поставят е да се възстанови демократичното управление в страната.

Основни цели на Движение „Възход“ са:

Да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;

Да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;

Да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;

Да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;

Да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса.

От Движение “Възход“ заявиха:

Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.

Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи.

Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него.

Движение „Възход” започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството.

На снимката от ляво на дясно: Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи”, Валентина Василева – председател на Единна народна партия и Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие”

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 + 11 =