Декларация на ЕНП относно оставката на правителството на Бойко Борисов

Дата: 22 Февруари 2013 Автор: EНП

0
240

                                                 ДЕКЛАРАЦИЯ
на Единна народна партия относно оставката на правителството на Бойко Борисов

Водени от убеждението, че стабилността в държавата е основен приоритет, Единна народна партия призовава политическите сили към спокойствие и проява на здрав разум.

В рамките на целия мандат на това правителство сме се държали последователно в опозиция и за разлика от други политически сили, които в различни периоди, водени от конюнктурни съображения, ту подкрепяха, ту се обявяваха срещу управлението на ГЕРБ.

През цялото време сме били на улицата при хората, и по време на протестите срещу ГМО, по време на акциите срещу незаконното следене в интернет, в демонстрациите срещу АКТА, при протестите срещу застрояването на дюните по българското Черноморие и във всички случаи на нарушен граждански интерес.

Днес, в рамките на икономическа и политическа криза, не бива да се допуска институционална криза. В този смисъл подкрепяме мнението на президента Плевнелиев, че отговорността към страната изискваше мандатът да бъде довършен, въпреки спада на доверие. Разпускането на народното събрание може би звучи като бодра опозиционност, но без действащ Конституционен съд, без гласуване за спиране на проекта „Белене“ и още няколко важни законодателни ангажимента, бързането прилича на бягство от отговорност.

Единна народна партия е готова да съдейства със експерти във всички области, които се оголват в периода до изборите, с цел осигуряване на стабилност в управлението и администрирането на институциите, и се ангажира да ги оттегли веднага, след като легитимният избор на гражданите даде мандат за управление на страната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

15 + two =