Единна Народна партия вече и в Търговище

Дата: 13 Май 2008 Автор: ЕНП

0
268

img_1911Станишев не знае колко струва хлябът

Единна народна партия учреди местен клуб в Търговище. По този повод нейният председател Мария Капон, заместник-председателят на партията Владимир Зиновиев и координаторът на клуба на ЕНП в Търговище Стилиян Станев се срещнаха с журналисти.

Местната структура на ЕНП ще се стреми да спечели доверие в дясното пространство, където в момента няма сериозни партии в града, според Стилиян Станев. “Никога в Търговище дясната опозиция не е вземала един мандат. Това е падението на партиите на прехода.” – каза той.

Предстои ЕНП да създаде приемна за жителите на община Търговище, където ще се дава безплатна информация по европейските фондове.

“Не вярвам на Националният статистически институт, който дава инфлация за април 0,9%” – каза по-късно в разговора Мария Капон и добави– “Когато Министерство на финансите назначава Националния статистически институт, може да си назначи и инфлацията. В България пазарна икономика няма, така че всяка инфлация е назначена, факт е обаче, че има увеличение на тока и всички горива. Инфлацията е над 20%.”

Председателят на ЕНП призова политиците по-често да ходят на пазара и да знаят по-добре какви са цените там. Мария Капон сподели, че е питала министър-председателя, кога за последно е отишъл да си купи хляб и знае ли колко струва. Станишев не знаел.

Председателят на ЕНП говори в Търговище и по проблеми на образованието, като заяви, че днес ще бъде внесено предложение матурите за випуск 2008 тази година да бъдат пробни.

Според нея ще е най-добре, всички ученици да решат ще ползват ли оценката си от зрелостните изпити или не.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty + 10 =