Единна народна партия: Народните представители получиха шанс да подкрепят човешкия живот

0
726

Единна народна партия изразява удовлетворението си от факта, че президентът на републиката г-н Румен Радев чу апела ни, както и исканията на пациентски организации, за налагане на вето върху Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

За нас това решение дава шанс народните представители да поставят човешкия живот, като ценност и правата на гражданите, над счетоводните сметки и неспособността на изпълнителната власт да оптимизира и контролира ефективно бюджета на Здравната каса. „Злоупотребата с обществен ресурс е проблем на институциите, а не на българските граждани, които са доверили средствата си за управление на властта в България“, заяви Мария Капон.

Не смятаме за логично и приемливо гражданите на България да търпят щети, граничещи с правото им на живот, заради неспособността на администрацията да се справи с поверената й работа. Разчитаме, че народните представители представляват народа, а не правителството, което е логично да се отчита пред тях, а не те да служат на него. „Вярваме в разума на депутатите в парламента, защото грешката е простима, но потвърждаването й би довело до непростими и безвъзвратни последици“, подчерта председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

1 × 2 =