Единна народна партия: На власт са войнстващи примитиви и техните наемници

0
829

Единна народна партия подкрепя протестиращите музиканти от съставите на Българското национално радио.

Във връзка с реакциите на властта се налага да разясним на министър-председателя Бойко Борисов, председателя на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов и на неизвестно защо титулованата като доктор хонорис кауза на Пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Менда Стоянова, функциите на музикалните състави на БНР. Те са – съхраняване на българското музикално наследство, чрез звукозаписи и концерти, попълване на фонда на националното радио, издигане и популяризиране на българското музикално и изпълнителско изкуство, и утвърждаване на страната ни, като един от еталоните на световното културно наследство. Съществуването на радиооркестри е неделима част от националната сигурност на всяка държава. Тези формации са най-силното медийно оръжие и щит. Заедно с военната мощ на една държава, радиооркестрите са тези, които имат функцията да запазвят духа и идентичността на страната, независимо от вътрешната политика, външните фактори и кризи.

Радваме се, че тези музиканти, които още защитават името на България, са обезпокоили генерал-лейтенант, инженер, доктор Бойко Борисов, който засега изпълнява функцията министър-председател на Република България. Очевидно не са обезпокоили председателя на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов, който обичайно решава подобни проблеми раздавайки по 20 лв. срещу мълчание.

Убедени сме, че генерал-лейтенант, инженер, доктор Бойко Борисов знае имената на всички участници в отбора на „Бистришките тигри“, но едва сега е научил колко оркестри има Българското национално радио. Председателството дава на премиера уникалната възможност да се допита до Ангела Меркел каква би била реакцията в Германия, ако тя заяви, че не е разбрала за съществуването на Симфоничния оркестър на Баварското радио, до г-жа Тереза Мей за Симфоничният оркестър и съставите на БиБиСи или какво мисли г-н Макрон, че ще се случи ако заяви, че не знае за какво му е на Радио Франс да има оркестър. С тяхната неоценима помощ г-н Борисов ще има шанса да узнае, че оркестрите на БНР са несравнимо по-важни от таратора и горнооряховския суджук. Страната ни е завладяна от войнстващи примитиви и техните наемници в парламента и министерския съвет.

Информираме премиера, че хората свирещи под неговите прозорци са същите, които осигуряват съпътстващата културна програма на българското европредседателство, заедно с много други дейци на културата, за да ни отсрамят с таланта и творчеството си и да дадат шанс Европа да види и хубавата страна на България, а не само очевидната корупция, грабеж, бедност, с които е известна страната ни.

„Единна народна партия застава зад всеки един протест, който защитава правото ни да живеем достойно“, заяви председателят на ЕНП Валентина Василева и допълни –„Всяка една нота, изсвирена от оркестър на БНР, е по-чиста и честна  от фалшивата „песен“, която слушаме от сегашното управление при режима на Бойко Борисов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × 4 =