ЕНП: бюджетният излишък може да послужи за техника на МВР

Дата: 15 Юли 2008 Автор: Bulgarian Post

0
389

Лидерът на ЕНП Мария Капон припомни, че от началото на годината е събран бюджетен излишък от над 3 милиарда лева. По думите й тези пари могат да послужат за осигуряване на техника за МВР.

Мария Капон заяви в Стара Загора, че е несериозно да се говори за липса на средства за МВР, при събран в страната бюджетен излишък от над 3 млрд лева. Тя е категорична, че с тези пари може да се подпомогне работата на полицията.

Според Капон проектът за промени в МВР показва добър стремеж за разделение на политическата от професионалната част. Въпреки това депутатът бе категорична, че ЕНП няма да подкрепи законопроекта, защото досъдебното производство се разминава с Наказателно процесуалния кодекс. По думите й с въвеждането на новото понятие служител с полицейски пълномощия, юридически противоречи на действащия НПК.

Мария Капон заяви още, че очаква критичен доклад от страна на Европейската комисия, като напредъкът, който ще бъде отбелязан е създаването на ДАНС и вицепремиерският пост на Меглена Плугчиева.

“Българското правителство трябва да престане да спекулира, че критиките на опозицията рушат имиджа на България. Правителството не може да се идентифицира със страната България и българските граждани”, категорична е Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × one =