ЕНП: За достойнството на хората

Дата: 11 Май 2013 Автор: ЕНП

0
267

Най-важнотo нещо в политиката, когато вземаш решение, е да пазиш достойнството на хората. Мисълта за него трябва да минава като червена нишка независимо от цвета на управляващата партия.

Само тогава, когато го поставяш над всичко, можеш да работиш така, че да си полезен и хората да те уважават.

 Вярна на своето убеждение, Мария Капон се срещна със стотици пловдивчани в последните дни от предизборната кампания и намери време да разговаря с мнозина, да ги изслуша, да ги подкрепи. В сряда и четвъртък мобилният пункт за измерване на кръвна захар, ръководен от Елисавета Котова, трета в листата на ЕНП за Пловдив- град и председател на Националната асоциация за децата с диабет, бе позициониран пред южния вход на Централна поща до постоянната шатра. Над 250 души преминаха оттам, повечето пенсионери, за четири- пет тестът се оказа не просто превенция, а повод да отидат на сериозен преглед.
Мария Капон намери време в последните два дни и да посети два детски концерта в селата Граф Игнатиево и Бенковски. По повод Деня на Европа в четвъртък в Бенковски изпълняваха характерни песни и танци деца, облечени в традиционни носии на страните от Европа. Седнали да се порадват на децата, пенсионерите от селото не пропуснаха появата на лидерката на ЕНП и споделиха проблемите си. Впрочем изпочупените пейки в градинката в центъра на селото може и да са дребен проблем за някого, но когато си се трудил толкова години за това село като тях, и гледаш как се разрушава, те боли.
Докато по селата деца пеят и танцуват, в центъра на Пловдив днес бе открит Вторият панаир на занаятите, организиран от Регионалната занаятчийска камара. „Браво на Тони Симидчиева, че успя да организира този празник, бизнесът трябва да помага, защото традициите са, които правят страната ни уникална.“, каза Мария Капон и се спря на всеки щанд, където майсторите не само излагаха за продан, но и на място творяха изделията си. Особен интерес предизвикаха образците на калоферска дантела и плъстените изделия. Живо, интересно и шарено е на малката Главна, а част от чара на Пловдив е и да срещнеш стари приятели.
Да направим нещо полезно за хората, под това мото премина предизборната кампания на Единната народна партия, след близо месец срещи с хората, след толкова разговори и споделяния, остава на тях да решат за кого да гласуват и на кого да повярват.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × 2 =