ЕНП: Неефективно е да се създава комисия за разследване на корупцията, която да извади фактите около злоупотребите по „Белене”

Дата: 21 Септември 2012 Автор: EНП

0
230

ПОЗИЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Единна народна партия смята за неефективно създаването на поредната парламентарна комисия за разследване на корупцията, която да е органът, който ще извади на бял свят фактите около злоупотребите по проекта АЕЦ „Белене“.

Затварянето на дебата в рамките на една комисия трудно ще даде възможност на българските граждани да си съставят мнение в период, в който страната ни е подложена на силен външен натиск, в полза на чужди за страната ни интереси. Тези интереси са активно подпомагани от Българската социалистическа партия и присъдружните й организации под формата на прокламиран фалшив патриотизъм и окончателно обвързване и поставяне в зависимост на българската енергетика и икономика от една единствена страна.

Обръщаме се отново с ясен призив към всички разумни партии, граждански организации и хора, които не искат страната ни да бъде ограбена, да се включат в информационната кампания, която стартираме. „Да забравим всички тясно партийни и предизборни сметки, защото информираността на българите и решението за проекта „Белене“ са въпроси от национално значение, които далеч надхвърлят хоризонта на политическото ни всекидневие“, каза председателят на ЕНП г-жа Мария Капон.

София, 21 септември 2012 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eighteen + 3 =