Мария Капон: Единни срещу натиска на Русия

0
251

Важно е, че политическата част от кризата в България вече има хоризонт с определянето на дата за избори. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод постигнатото съгласие между политическите сили за насрочване на предсрочен вот на 5 октомври.
„За управляващите от БСП и ДПС и за опозицията в лицето на ГЕРБ е от ключово значение да постигнат още съгласия, свързани с успокояването на банковата истерия, подкрепа за Здравната каса и за определяне на приоритетите в Бюджет 2015. Изключително важно е и стратегическите проекти за България да не бъдат подлагани на политизация и противопоставяне, както в момента се прави с проекта за 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“, предупреди Мария Капон.

Консенсусът между политическите сили трябва да е в противовес на силния натиск, който Русия оказва на българската държава в сектор Енергетика – с цени и със сроковете за удължаването на живота на 5-ти и 6-ти блок в атомната ни централа. „Българският интерес в енергетиката е източниците да са сигурни, разнообразни и евтини. Кой се страхува от това да бъдем енергийно независими?“ попита лидерът на Единна народна партия. По думите й цялата ни енергетика е зависима от Изтока и всичко това е абсолютно очевидно, когато трябва да се подпише споразумение за стартиране на работа по единствената неруска ядрена мощност в България. Защитата на националния ни интерес е в истинския противовес на този натиск, подчерта още Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 − seven =