Мария Капон: България да обяви Хизбула за терористична организация

Дата: 18 Юли 2013 Автор: EНП

0
256

Днес, на годишнината от извършването на атентата в Бургас, трябва не просто да скърбим за жертвите на това кърваво престъпление, а да си дадем ясна сметка какви са интересите на България и как да защитаваме сигурността на гражданите и гостите на страната ни, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.

Според нея изявлението на вътрешния министър Цветлин Йовчев е еднозначно и сочи като извършител на терористичния акт групировката Хизбула. „Това дава на България две възможности, от които смятам, че едната е пожелателна, а другата – задължителна. Първата предполага страната ни ясно да заяви пред европейските си партньори, че Хизбула трябва да влезе в списъка на терористичните организации. Втората стъпка е задължителна за националната ни сигурност и тя е Хизбула да се обяви и да бъде третирана като терористична организация на суверената територия на България – нещо, което не трябва да съгласуваме с когото и да било. По този начин вече постъпиха Великобритания и Холандия“, подчерта лидерът на Единна народна партия.

„Ако имаме доверие в собственото си Министерство на вътрешните работи, то няма никаква разумна причина това да не се случи час по-скоро. В противен случай всеки следващ инцидент ще тежи на съвестта на тези, които са предпочели фалшива дипломатичност и мекушавост пред лицето на терора, вместо защита на живота на гражданите си“, категорична е Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × 3 =