Какъв ще бъде светът през 2025 г.?

Дата: 18 Септември 2008

0
202

Председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон замина днес за Фиуджи, Италия (до Рим), където до неделя ще вземе участие в тазгодишната среща, организирана от Европейската мрежа за идеи (ЕМИ) към Европейската народна партия.

Тази година тя е под надслов “Светът през 2025: Мястото на ценностите в несигурния свят”. Сред присъстващите са председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, председателят на групата на ЕНП-ЕД Жозеф Дол, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, френският министър-председател Франсоа Фийон, председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс.

През трите дни основните теми, които ще занимават десните политически лидери от цяла Европа, включват глобализацията на европейската икономика, общото между европейските и световните ценности, както и президентските избори в САЩ в края на тази година. Предвидена е и специална среща на дясноцентристките аналитични центрове и фондации на Европа. Очаква се след края на дебатите споделените виждания и идеи да залегнат в предлаганите от Европейската народна партия и нейните партньори политики за Европа в страните от ЕС през следващите две десетилетия. „Сегашното ми участие, трето поред, е особено признание към усилията, които полагаме в Единна народна партия за модернизирането на страната ни, за желанието ни за по-пълноценно и тясно интегриране в рамките на Европейския съюз, но също и възможност да споделим и научим един от друг своите виждания за посоката, към която ще водим нашите страни през следващите 15-20 години.”, сподели г-жа Капон.

Срещите, организирани всяка година от ЕМИ, винаги предизвикват голям интерес сред лидерите на десните политически сили в Европа. Към ЕМИ са организирани работни групи, в които се обсъждат и анализират най-новите идеи в области като икономическа политика и сътрудничество, конкурентоспособност, вътрешна и европейска сигурност, отношенията между ЕС и страните членки, обща външна политика, енергийната сигурност на Европа, ефективност на публичните услуги.

Отляво надясно:
г-н Барозо – председател на комисията (говори), г-н Запало – председател на италианската делегация в ЕНП група в ЕП, г-н Майер Орея – заместник-председател на групата, г-н Ханс-Герт Пьотеринг – председател на Европейския парламент и г-н Джоузеф Даул – председател на групата на ЕНП.

Програма на „Светът през 2025“

Представяне на Европейската мрежа за идеи

Снимки от събитието

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nine − 5 =