ЕНП оповести прякорите на митничари и пряко свързани с митниците, които дърпат конците на контрабандата

Дата: 21 Юни 2011 Автор: Пресклуб София Прес

0
262

Купуват цигански гласове с нелегални цигари. Дянков разполага с истински доклад за огромното ниво на контрабандата, но си мълчи. Бюджетът се кърпи с пари от черната икономика

Откъде ще дойдат парите и за тези избори? От контрабандните канали. Ръководството им от предишната власт е прехвърлено към хора, служещи на настоящата. Финансовият министър и много хвален вицепремиер Симеон Дянков има на бюрото си доклад за истинското състояние на контрабандата през последните 6 месеца. Само от цигари бюджетът губи 1.8 милиарда лева. От вътрешния оборот от контрабанда е поставена в зависимост приходната част от бюджета. Това бяха част от акцентите на пресконференция в София прес на Единната народна партия с лидер Мария Капон.

Отделно от контрабандата на цигари е фиктивнияят износ на горива от група фирми, осъществяван под шапката голяма фирма, която за последната финансова година е отчела 60 на сто по-малко приходи. Мария Капон отказа да я назове конкретно, но за присъстващите журналисти стана ясно, че става дума за групата фирми около Нефтохим и Лукойл.

Цигански гласове се купуват вече не с пари в брой, а с контрабандни цигари, сочат проечвания на експерти на партията, обяви Мария Капон. Стековете се дават предварително на ромски босове, те ги реализират, а при избори за осигурен глас им се приспада бонус. Не случайно основните доставчици за вътрешната търговия с нелегални цигари са именно роми. И това е в цялата страна.

Сподвижникът на Капон Петър Якимов за сведение на министър Цветанов оповести прякорите на митничари и пряко свързани с митниците, които сега дърпат конците на контрабандния внос на акцизни стоки, особено на цигари. Това бе форма на реплика към вътрешния министър Цветан Цветанов, който преди време заяви, че вече няма хора с прякори, които да не са осветени и попаднали в периметъра на знакови разследвания и дела.

Отговорници и митничари с прякори са :

– Митница Аерогара – Фильо Парфюма

– Калотина – Митко Вала, придобил достатъчно опит в периода 2002-2006 на Аерогарата в отбора на Жоро Пурата. Работи заедно с Иманярчето – бивш граничен полицай и подсигуряващ каналите. Човекът, на който се отчитат е Мишо Малкия Парцал, тръгнал като шофьор на Доктора. Малкия Парцал е монополист в разпространението на нелегално внасяни цигари Ракел Слим и марка български цигари. Той работи и се отчита на Големия парцал. Той е добре познат на Цветан Цветанов. Той да разкаже за големите обяди – всяка сряда и четвъртък, призова Петър Якимов. Разбра се, че става дума за обяди в комплекса Дианабад в София.

– Митница Столична

Ицо Дългия, който от времето на Костов се занимава се с акцизни складове

Каратето, който отговаря за събирането на пари

Благоевград – Цецо Сопола.

На най-апетитната митница в Свиленград събирач на пари, които отиват към София е Жоро Костадинов, заяви Якимов. На Свиленград нямало значение кой е шеф на митницата, а кой е приятел на Жоро.

В Русе прословутият вече Чичо Райчо отново се е решил да събира пари за изборите.

Петрич пък се контролира от Ицо Мекият – събирач на пари за управляващата партия и бай Йордан. Двамата са добре познати на местния актив на ГЕРБ.

Петър Якимов попита публично пред медиите и: Каква е ролята на Ицо Мекия в трафика на наркотици към Европа?

Кой висш политик от ГЕРБ иска от черните бизнесмени на цигари по 0,20 лв на кутия, което на камион прави 100 хил. лв.?

За Пловдив питайте Менда Стоянова за Митко Милионера тя да обясни колко почтен човек е?

Къде обмитяват бизнесмените свързани с ПКК? Какво става със сигналите подавани от служителите от митническото бюро Кремиковци?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

16 − 10 =