ЕНП подкрепя Елеонора Николова в борбата й с корупцията

Автор: ЕНП

0
228

Г-жа Елеонора Николова е безспорен авторитет в областта на правото и борбата с корупцията. Тя декларира, че е взела лично това решение да работи в БОРКОР и затова я подкрепяме в личен план и й желаем безспорен успех. Това каза председателят на ЕНП г-жа Мария Капон пред радио К2 във връзка с назначаването на нейния заместник в партията Елеонора Николова като зам.-директор на Центъра за борба с корупцията към Министерски съвет (БОРКОР).

„Както знаете Единна народна партия промотира още в рамките на миналото Народно събрание платформата за борба с корупцията „Чисти ръце”, която предвиждаше интегриран подход срещу явлението ангажиращ усилията на всички институции и граждани. Ние от ЕНП подкрепяне усилията на г-жа Николова да работи срещу това разяждащо страната ни явление. Аз се надявам тази комисия да се окаже работещ орган, а не обществен параван имитиращ дейност в тази чувствителна сфера”, припомни Мария Капон.

„Всеки е свободен да направи свободно своя избор къде се чувства най-полезен. В политиката има правила, които я регулират като колективно обществено занимание и отговорност. Г-жа Николова е в БОРКОР в качеството си на професионалист, който е приел лична покана и е разбираемо, че няма как да работи с кабинета и да представлява колективната воля на една опозиционна политическа партия като ЕНП”, каза още г-жа Капон и допълни, че Елеонора Николова ще иска да е равно отдалечена от всички, за да може да е безкомпромисна в работата си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × five =