За хазната и мишките

Дата: 15 Април 2013 Автор: ЕНП

0
316

Хазната празна, а мишките напират. Така изрази съмнението си относно широко обявената безпаричност на държавата възрастна жена от Куклен, член на женския пенсионерски клуб „Рай“, в който днес гостуваха Мария Капон, лидер на ЕНП и първа в листите на Пловдив-град и Пловдив-област и Веселина Божилова, втора в листата на Пловдив-град.

Жените си казаха още отначало, че с тия пенсии са наникъде, но уточниха, че с тях хранят и деца и внуци. Как няма да са ниски пенсиите, когато те се формират единствено от осигуровките в частния бизнес, който и без това е притиснат до стената, а държавата като крупен работодател не внася осигуровки на своите служители, отговори Мария Капон. Само в полицията работят 65 000 души, които освен това се и пенсионират рано, получават високи пенсии, а за тях държавата не внася нищо. Отделен въпрос е дали на една България са нужни толкова много полицаи, при положение, че в Германия те са 60 000.

1Жените бяха активни, задаваха конкретни въпроси не само за социалното осигуряване, но и за младежката безработица, за земеделието, за изкупните цени на земеделските продукти, за здравеопазването. За друг един тежък социален проблем-наркотиците, говори Веселина Божилова, даде координати на сдружението и остави литература, за да могат хората да прочетат и да информират близките си.

През това време в Пловдив Елисавета Котова, трета в листата на ЕНП за Пловдив-град и член на ръководството на Националната асоциация на децата с диабет, проведе поредната си акция за безплатно измерване на нивото на кръвната захар. Над 50 души си спестиха пари за изследване в градинката пред църквата „ Св. Климент Охридски“ в кв. Смирненски, хубавата новина е, че днес не бе „ хванат“ нито един кандидат- диабетик. Утре кампанията продължава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fourteen − 6 =