Изявление на Мария Капон относно публикувания в българските медии доклад на ОЛАФ

Дата: 16 Юли 2008

0
210

Изявление на председателя на Единна народна партия Мария Капон относно публикувания днес, 16.07.2008 г., в българските медии доклад на ОЛАФ

Още на 29 юни 2008 г. в специална декларация Единна народна партия заяви, че „управляващите защитават – с действия и бездействия –  интересите на спонсорите си, прикрити в офшорни фирми. Българските данъкоплатци плащат от джоба си размера на проектите, които би трябвало да бъдат финансирани с европейски средства, заради неспособността на държавата да санкционира злоупотребите в рамките на българската правосъдна система. За всички в България, които искаме провеждане на операция “Чисти ръце”, ще е интересно да проследим хода на делото срещу съучастниците на оневинения бизнесмен Людмил Стойков, които отговарят за действията си пред съда в Германия (Бавария) или Швейцария!”

Днес, когато всички са наясно с доклада на ОЛАФ и съмненията за злоупотреби и пране на пари, държавният глава на България е длъжен веднага да даде отговор, да изчисти съменията или да поеме отговорността. Страната ни е изправена пред опасността да загуби над половин милиард евро. По-лошото е, че България оставя в Европа усещането, че висшите ни държавници крадат безнаказано както собствените си граждани, така и европейските данъкоплатци.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − eight =