Капон: Изборът на „Уестингхаус“ и диверсификацията са важните политически решения

Дата: 13 Декември 2013 Автор: bTV, Тази сутрин

0
264

Бяха взети две важни политически решения. На първо място това е изборът на технологията от „Уестингхаус“, която е единствената в света с пасивна защита – това е гаранция за по-голямата сигурност на хората. Второто, което е много важно като решение – е диверсификацията. Със започването на преговорите с американската фирма се създава възможността освен да получаваме енергия от руските реактори на АЕЦ „Козлодуй“, да получаваме и в по-нататъшен етап енергия от американския реактор в нашата централа.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Мария Капон, лидер на Единна народна партия. В момента, това, което виждаме е ефекта от двугодишната работа по този проект, а не решения, взети ад хок, каза още Капон.
Ние реално с взимането на тези две важни решения показваме каква е правилната и нужната ни технология, в която трябва да се инвестира за в бъдеще – оттук нататък страната ни трябва да започне да търси стратегически инвеститор за осъществяването на проекта, допълни Капон. Трябва да сме наясно, че този, който е на власт, независимо който и да е той, трябва да се стреми към извоюването на икономическата независимост на страната ни, защото иначе няма как да сериозен ръст в икономиката ни. За мен категорично проекта АЕЦ „Белене“ не е икономически изгоден за България, добави лидерът на Единната народна партия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty − 18 =