Капон призова Плевнелиев за откритост

Дата: 14 Октомври 2013 Автор: News7

0
199

Прозрачност в политиката се постига с дела, а не с декларации, каза председателят на ЕНП

Председателят на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон коментира пред News7 горещата тема с имотите на президента Росен Плевнелиев. Разследване на Моника Гаджанова установи, че държавният ни глава е платил в брой 700 хил. евро за къщата си в Халкидики.

„Разследването задава много въпроси, на които Плевнелиев трябва да даде отговори. Показаните факти са доста странни. Един президент, който не се притеснява от това, което е правил, сам би сезирал институциите. Само с приказки за прозрачност не става, трябват и дела.

Ако съвестта на Плевнелиев е чиста, той би трябвало да поиска да му се изчисти името. Само преди месеци президентът на Германия подаде оставка заради заем от приятел с ниска лихва. Проблемът беше, че той е бил в привилегирована позиция спрямо гражданите на Германия, а не в самия заем“, каза Капон.

Според нея в настоящото Народно събрание се наблюдава дефицит на уважение към институцията. Това е плод на годините на унищожаване на парламента от изпълнителната власт, която се е стремяла да го превърне в послушна машина за гласуване.

ВИДЕО ОТ ПРЕДАВАНЕТО МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × one =