Когато навремето хората са правили спестовните си влогове…

Дата: 20 Май 2009 Автор: Коалиция НАПРЕД

0
272

Когато навремето хората са правили спестовните си влогове, върху тях са се трупали лихви. Но през последните десетилетия държавата е разполагала с тези влогове без да компенсира по някакъв начин гражданите

Днес, 20. 05. 2009 г. в Народно събрание коалиция НАПРЕД  даде изявление по повод внесенното от председателя на ЕНП и съучредител на НАПРЕД Мария Капон предложение за изменение и допълнение на Закона за уреждане правата на гражданите, притежатели на т. нар. лихвоточки.

Според депутата от „Напред” Любен Дилов-син – е важно темата за жилищно-спестовните влогове на гражданите да бъде извадена от предизборно съдържание. „Когато навремето хората са правили спестовните си  влогове, върху тях са се трупали лихви. Но през последните десетилетия държавата е разполагала с тези влогове без да компенсира по някакъв начин гражданите”.

Мария Капон допълни, че лихвоточките ще имат приложение само при наличие на сделка за закупуване на имот. Така стойността на точките ще може да покрие част от цената на закупувания имот. Според нея именно затова е важно да се приеме и поправка, която ще гласи, че гражданите ще могат да се възползват от лихвоточките и в по-късен период, а не именно днес, защото не всеки има възможност за закупуване на жилище към настоящия момент.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 + 13 =