Лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон внесе предложение за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит с №802-01-45/27.05.2008 г., внесен от Министерски съвет. В проектозакона на Министерски съвет е предвидено отговорността на одиторите да е неограничена. „В България никой не трябва да има неограничена отговорност”- смята Мария Капон. Затова тя предвижда отговорността на одиторите да бъде в трикратен размер от договореното възнаграждение. В допълненията и измененията на Закона за независимия финансов одит, лидерът на ЕНП предлага Надзорният орган на одиторите да се състои от 5, а не от 7 души и да се гласува от Народното събрание, а не да се назначава от премиера. Надзорният съвет да се предлага от Министерството на икономиката, Министерството на финансите, от БНБ и от Института на експерт счетоводителите. Бюджетът на Надзорния съвет се предвижда да е към Министерството на финансите. ЕНП

Дата: 01 Юли 2008 Автор: ЕНП

0
242

На пресконференция в Габрово лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон предложи промяна на държавния бюджет със сумата от 400 мил. лева в полза на НЗОК. Средствата могат да бъдат взети от бюджетния излишък и ще послужат за увеличение с 25%  стойността на здравните пътеки изплащане от НЗОК.

Мария Капон беше в Габрово за среща със симпатизанти на ЕНП и първи стъпки по създаването на местни партийни структури. Членовете на ЕНП в страната са вече около 13 000 и има учредени партийни структури в 30 населени места в страната.

„Партията, която конструираме ще бъде пример за прозрачност в действията” заяви още независимия депутат.

„Мажоритарния елемент категорично е необходим. Мит да се мисли обаче, че само мажоритарността ще промени политическата система. Все отнякъде трябва да се тръгне но всъщност  България има нужда от ново лидерство” допълни тя.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 − four =