Мария Капон: Безумната корупция изисква война и нейното име е „Чисти ръце“

Дата: 28 Януари 2015 Автор: БГНЕС

0
218

Докладът на Европейската комисия по глава „Правосъдие и вътрешен ред“ дава на всички, които са на власт знак, но и препоръки какво трябва да се случи в съдебната система, за да пристъпим напред в тази затлачена с години сфера.

Насърчителните думи за министъра на правосъдието и главния прокурор са преди всичко персонална оценка, а не информация за случващи се промени. Наивни са коментарите, че сме очаквали по-лош доклад и той, слава Богу, не се оказал такъв и, че видите ли още сме заедно с Румъния, сякаш проблемите на съседите ни радват и успокояват, че не сме сами.

Безумната корупция и организираната престъпност изискват война, в което е впрегнато цялото обществено усилие и властта знае това. С риск да повторя изказването си от 2008 година, когато се смяташе, че до една-две години мониторингът ще отпадне, тази война си има име и подход. Нарича се операция „Чисти ръце“ по всички етажи на властта, включително съдебната.

Докато България не се довери на водачи, готови да поведат тази война, ще си четем докладите и ще тънем в корупция, лъжа и мизерия. Всичко е в нашите ръце, а не в Брюксел. /БГНЕС

Мария Капон, председател на Единна народна партия и член на Националния съвет на Коалиция „Десните“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four − one =