Мария Капон: Борисов се държи като Живков сякаш часовникът се е върнал назад

Дата: 20 Март 2015 Автор: EНП

0
389

„Страната ни е в икономически застой, няма чужди инвестиции, а Борисов се държи като Живков сякаш часовникът се е върнал назад. Дори Живков не си позволяваше толкова циничен език към хората и не предлагаше да го държат за шлифера. Но бедността и смирението на хората му дава шанс да се държи както си иска. Единствените пари, за които въобще става дума са тези от еврофондовете, сякаш в страната ни преди това никога и от нищо не са влизали пари. Как ли сме живели преди това или просто с корупцията си изгонихме всички? Днес единственото, което виждаме че се случва е масови назначения на партиен принцип от всички наред, а най-много от реформаторите, за съжаление“, това каза на пресконференция в Силистра Мария Капон, председател на Единна народна партия, част от Коалиция „Десните“. В нея взеха участие представителят на Коалиция „Десните“ за Силистра Методи Жейнов и националният координатор на ЕНП Валентина Василева-Филаделфефс.

На пресконференцията Методи Жейнов съобщи, че се водят интензивни разговори за общо явяване на Коалицията на предстоящите местни избори през есента и уточни, че до края на месец май, вероятно ще има готовност поне с имената за листата с общински съветници.

 „Много смущаващо е да гледам настървението, с което Реформаторския блок уволнява до ниво чистачка и назначава масово свои кадри“, каза Валентина Василева-Филаделфефс и допълни – „Това напомня много на най-добрите комунистически практики. „Неразбираемо е да слагаш знак за равенство между думата реформа и елементарни кадрови смени. Изживяващият се през последнитe дни като щатен адвокат на премиера Радан Кънев заяви, че това не било преяждане с власт, а носене на отговорност. Очевидно колегите от дясно са решили да носят отговорност и за метлите и лопатите“, каза още Валентина Василева. Тя призова тези, у които е останала съвест и продължават да обитават тези партии да вразумят максимално бързо колегите си, защото от такова поведение ще загубят всички, които изповядват десни политически ценности.

„Вече няколко месеца слушаме, че ще се правят реформи, а реално нищо не е започнало. В същото време се упражняват на гърба ни и ни успокояват, че въпреки липсата на реформи има стабилност. За каква стабилност говорим, когато имаш 700 000 души, които мизерстват с под 100 лева на месец и още толкова, които едва стигат минималната работна заплата? Това е стабилна бедност“, каза още и Мария Капон. „Заедно с бедността и мизерията идва и ръстът в битовата престъпност. Реформа в сектор „Сигурност“ няма, но причините да расте този тип престъпност нарастват. Кой ще пази хората на село? Кой да върне момичето от Велико Търново? Това ли е стабилността? Хора да загиват в снега или да ги гонят с тесли в градовете. За здравеопазване не ми се говори. Министърът се изказа два пъти срещу циганите, вдигна си рейтинга, назначи свои хора по болниците и вече всичко му е наред. Останалото като му дойде време – ако въобще дойде“, каза председателят на ЕНП.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty − 18 =