ЕНП: Не разбираме устрема да се „приватизират“ политически тези

Дата: 23 Март 2015 Автор: EНП

0
260

Единна народна партия не разбира устрема да се „приватизират“ политически тези и послания в опит да се изгради героичен образ пред обществото.

В публикации в медиите от 22 март 2015 г.  се цитира възмущението на организацията „Протестна мрежа“ (http://www.protestnamreja.bg/barekov-kmet-na-sofia-pm-oproverjenie/) срещу опорочаването и използването на „тяхната“ идея за политика и провеждане на операция „Чисти ръце“.

Водени от желанието за достоверност сме длъжни да припомним, че тази теза бе изложена за първи път през април 2008 г. от трибуната на Народното събрание от депутата Мария Капон (http://www.enp.bg/index.php/biblioteka/2013-04-02-23-44-46/izkazvaniya-v-parlamenta/150–-q-q.html). Смисълът на подобни идеи е прегръщането им от по-широки кръгове на обществото и тяхната практическа реализация, а не бравурната декларативност на авторството.
Изпитваме уважение и готовност за съвместни действия към всеки готов да работи за тази кауза, а не към хора желаещи да бъдат признати за активни борци пък макар и за демокрация.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

one × three =