Мария Капон: ЕНП е против пипането на Сребърния фонд

Дата: 23 Април 2012 Автор: Нова ТВ, "Здравей, България"

0
155

Единна народна партия винаги е била против това да се пипа Сребърния фонд, защото фондът е създаден, за да гарантира допълнителен доход на българските пенсионери. Това заяви в „Здравей, България“ Мария Капон – председател на Единна народна партия. Политическите последствия в България при това управление се решават само от един човек – Бойко Борисов, допълни тя. „Разбирам, че в тази бедност ще се дават 500 000 лева за стадион. Слава Богу, че премиерът е с хоби футбол, защото, ако се занимаваше с голф или яхти, щеше да ни излезе доста по-скъпо“, пошегува се Капон.

8 лева на час да получава българинът на работа – към това ще се стремят от Единната народна партия. Целта е заложена като реализация за до пет години.

От 1,70 лв. за литър горивата стигнаха до 3 лева, коментира Мария Капон. По думите й разходите на фирмите за транспорт през последните три години са се увеличили със 100%. Според Капон правителството гледа с лека ръка на това, което се случва.

„Тук става въпрос за пълен монопол в страната, както и за картел на пазара – няколко фирми са единствените, които купуват от рафинерията и са единствените, които продават“, коментира още председателят на ЕНП.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two × four =