Мария Капон: Липсата на справедлива пазарна икономика и правосъдие изкривява демокрацията и гражданите си я искат обратно

Дата: 17 Февруари 2013 Автор: EНП

0
198

Властта на олигархията и монополите изведе хората на улиците, а не сметките за ток. Измамата в сметките е формалният повод за народните вълнения, а бедността и липсата на справедливост за нас са в основата на бунтовете.

Управляващите са част от тази олигархия, родена от бандитския преход. Единна народна партия твърди това от самото си учредяване. „Ние подкрепяме протеста и участваме в него като редови граждани, защото не смятаме, че е почтено да се възползваме от гнева на хората“, каза Мария Капон – председател на ЕНП. „В същото време смятаме за политически страх и малокръвие управляващите да се скрият от протестиращите в неделя, а да ходят смело в телевизионни студия. Липсата на справедлива пазарна икономика и правосъдие изкривява демокрацията и гражданите си я искат обратно“, категорична е Мария Капон.

Единна народна партия напомня искането си енергийният министър да даде смислен отговор на въпроса, защо ДЕКВР не е предложил нормативната база за либерализиране на енергийния пазар и чии интереси защитава държавната комисия и респективно държавата. На пресконференция тази седмица ЕНП поиска още оставките на председателите на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за защита на потребителите, които работят неефективно и в услуга на монополите със своите действия и бездействия. Шефът на КЗК беше преназначен за нов мандат от настоящето правителство, въпреки че на този пост
беше поставен още през 2003 г. от приватизаторите на ЕРП-та от правителството на НДВС.

Лошо практикуваната пазарна икономика даде шанс на група политически сили да се възползват от хората по болшевишки начин. Държавен или частен, монополът си остава монопол и като такъв, той има всички възможности да диктува условията на пазара, за сметка на потребителите, подчертават от Единна народна партия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty − fourteen =