Мария Капон: Любимото ми място в София, е табелата за Пловдив

Дата: 19 Май 2009 Автор: ЕНП

0
272

Председателят на ЕНП г-жа Мария Капон: Любимото ми място в София, е табелата за Пловдив, готова съм да се кандидатирам като мажоритарен кандидат за град Пловдив

„Напред” имаме ясно решение, че нашите евродепутати ще бъдат част от групата на Европейската народна партия и логично акцентите в нашата програма са близки до тези на колегите ни от народните партии в Европа. Това каза председателят на Единната народна партия Мария Капон.  Според нея, в период на криза това е важно, за да се посрещне вълната на безработицата с гъвкави програми на пазара на труда. „Ние ще работим за модерно образование, защита на правата на потребителите и строг контрол над храните. България трябва да върви „Напред” с „Чисти ръце”, за да се преборим с най-тежкия бич – корупцията. Тук е нужна българска политическа воля и помощта на европейските ни партньори”, подчерта още тя.

По отношение на намерението си да се яви като мажоритарен кандидат на предстоящите избори за национален парламент, Мария Капон каза, че е нужно много по-голямо доверие от гражданите за един такъв мандат. „Но ако колегите ми преценят, аз съм готова да се кандидатирам като такъв за град Пловдив. Обичам града си. Лично аз няма да усетя разлика от начина, по който работя досега. Всички знаят, че аз живея в Пловдив, а не станах „столичанка”. От началото на мандата имам постоянно действаща приемна през цялата седмица на пълен работен ден. Лично аз, ако бъда предпочетена, ще имам мандат за пряк ангажимент към всички проблеми на града и малко или много ще трябва да загърбя работата си в други райони на страната. Както обичам да казвам – любимото ми място в София, е табелата за Пловдив”, каза на шега Мария Капон.

Тя обясни, че посланието, на което ще заложи, е „Съединението прави силата”. „Преди повече от година предупредих за идващата рецесия, а в края на миналата, когато гледахме бюджет 2009 – казах, че в средата на тази година ще се наложи да правим нов бюджет, защото показателите, които залагаме, са нереални. Всичко това вече е факт. Тогава управляващите погледнаха самодоволно и подминаха предупрежденията. Днес програмата ни ще бъде конкретна и прагматична. Меморандумът за политика „Чисти ръце” е неразделна част от нея”, обясни още председателят на ЕНП.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

six + five =