Мария Капон: Не може правосъдието да се раздава на улицата

Дата: 14 Януари 2015 Автор: EНП

0
245

Не може тази лудост да продължава, правосъдието да се раздава на улицата. Това заяви по бТВ председателят на Единна народна партия (ЕНП), част от коалиция „Десните“, Мария Капон.

Тя остро критикува МВР за това, че няма истинска реформа там. МВР има нужда от истинска реформа. В министерството цари една шуробаджанащина, като се прави административна промяна, мести се ГДБОП обратно в МВР, но не се реформира философията в МВР, каза Капон.

Тя нарече убийството на началника на политическия кабинет на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова екзекуция. Относно версиите за убийството Мария Капон каза, че хвърлянето в пространството на отделни съмнения не помагат на разследването. Разследващите трябва да си свършат работата, посочи председателката на ЕНП, която е познавала жертвата.

Смятам, че е много страшно това, което се случва в страната. Има една поредица от показни убийства, каза Капон, тя избори още няколко стряскащи случая в последните дни – убийството на семейството в София, случая с възрастния мъж, който бил обиран 17 пъти, бития ученик пред училище. Ние всички се притесняваме за сигурността си, а разкрития не се случват, заяви Капон.

Имаме правителство, което за първи път има толкова много експерти, каза Капон и посочи, че това изисква наложителното реформиране на МВР. Проблемът, според нея е, че никой не иска да влезе в дълбочина в проблемите, които имат гражданите.

Относно говоренето за това, че Европа не ни подкрепя Капон каза, че ние няма как да сме готови за Шенген, след като имаме проблеми по охраната по границата.

Мария Капон критикува и спирането на влакове. В една модерна държав

а най-добрият транспорт е железопътният, добави председателят на ЕНП.

Видео от участието на Мария Капон, можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 − 14 =