Елеонора Николова изнесе публична лекция на тема „Операция „Чисти ръце” пред студенти в НБУ

Дата: 11 Юни 2009 Автор: ЕНП

0
227

Заместник председателят на ЕНП Елеонора Николова изнесе публична лекция на тема „Операция „Чисти ръце” пред студенти в Нов български университет  

Българският гражданин се чувствува емигрант в собствената си страна – изолиран чрез обръчите от фирми, съпътствали всички управления на прехода 

Елеонора Николова, народен представител и зам. председател на  Единна народна партия изнесе пред студенти в Нов български университет публична лекция на тема „Операция „Чисти ръце” – антикорупционна политика в България”. Лекцията бе в рамките на семинара „Политически дебати „ ,организиран от клуб „Нова дипломация”.

Г-жа Николова припомни, че през пролетта на миналата година ЕНП стана инициатор  на кампанията „Чисти ръце” за да разгласи виждането си за днешното състояние на българското общество и държава.

„Българският гражданин се чувствува емигрант в собствената си страна- изолиран чрез обръчите от фирми, съпътствали всички управления на прехода, изнервен от симулирането на демократичност и законност, беззащитен заради пълното отсъствие за мисия и отговорност на правораздавателните и правоохранителните органи”, каза пред студентите Елеонора Николова.

”Ние искаме да се сложи бариера между почтените граждани и организираната престъпност. Това означава, че всички ние, които заставаме на страната на честните граждани, трябва да сме на морален показ – с доходите, интересите и контактите си”,  заяви Елеонора Николова. Тя подчерта, че е дошло времето всички политически партии да направят своя избор. За това на коя страна стоят – на страната на мафията, или на страната на българските граждани.

Единна народна партия  поставя пред себе си и своите партньори политики, които за кратко време и необратимо да възстановят ефективното функциониране на държавните органи и институции, да възстановят доверието в тях, подчерта Елеонора Николова.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × 1 =