Мария Капон поднесе венец на паметника на жертвите на тоталитарния режим от село Медовец

Дата: 26 Май 2012 Автор: EНП

0
173

„Разстрелът на невинни граждани е чудовищно зверство, извършено от комунистическата власт“, каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон на поклонението в село Медовец, община Дългопол пред жертвите на тоталитарния режим по времето на Възродителния процес. На него присъстваха още и председателят на ЕНП-Варна Кирил Георгиев, Валентин Стоянов, Петър Фотев и общинските съветници от ЕНП в община Дългопол Мустафа Юнуз и Хюсеин Ибов.

„Минаха повече от 20 години от промените и обществото ни започна да забравя какво се е случило. За младите поколения това е митология, а в държавата тече процес на реабилитация на комунистическия режим и репресиите, които е упражнявал”, допълни Мария Капон. „Къда бяха политиците през последните 20 години, които разиграват т.нар. етнически мир в страната и защо не искат да чуят въпросите на хората?, каза Мустафа Юнуз и допълни – В този ден сърцата ни кървят за онези, които бяха разстреляни. Трябва да се знае, че хиляди бяха убити чрез изтезания и мъчения в участъците на народната милиция, а в смъртните им актове са писали, че смъртта им е била естествена.”

Мария Капон и Кирил Георгиев поднесоха венец на паметника на жертвите от село Медовец. На поклонението присъстваха граждани и гости от Варна, Провадия и Дългопол.

По-късно председателят на ЕНП г-жа Мария Капон се срещна и разговаря с жители на село Медовец.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × one =