Мария Капон: Трябва да има данъчни облекчения за фирмите, които даряват…

Дата: 14 Юни 2009 Автор: ЕНП

0
189

Мария Капон: Трябва да има данъчни облекчения за фирмите, които даряват в полза на асистираната репродукция

„Трябва да се поощрява социално-корпоративната отговорност, бизнесът може да върши много добри неща в обществото” – каза Мария Капон, мажоритарен кандидат за народен представител в област Пловдив на десницата, по време на церемонията на кампанията „За още едно българче” на Козметична кампания „Роза Импекс” в неделя.

Във времена, когато фирми закриват работни места и ограничават разходи с намерение да запазят печалбата си, „Роза Импекс” даде реална възможност на 19 двойки да осъществят мечтата на живота си – да си родят дете. 18 жребия бяха изтеглени от Димитър Георгиев, директор на „Роза Импекс”, Антония Първанова, евродепутат от НДСВ, от Мария Капон, от членове на сдруженията „Искам бебе” и „Зачатие”, от журналисти. Срещу номерата стоят реални семейства, които участват в списъка от 297 двойки, кандидатствали за дарението. Мария Капон и Антония Първанова са инициаторите и на Националния фонд за асистирана репродукция, двете жени изнесоха битката в Парламента и постигнаха целта- държавата отдели 20 млн лв за три безплатни опита за ин-витро, а за трите месеца от старта молби за участие са подали вече над 3 000 двойки.

След церемонията Мария Капон бе заобиколена от пловдивчанките в „Искам бебе” и „Зачатие” – все стари познати, благодарни за помощта, която тя им оказва от години. „Направена е първата стъпка в държавата, сега трябва да се полагат усилия тя да продължи във времето”, каза Мария Капон. Ако влезе пак в Парламента, тя ще настоява за данъчно облекчение на фирмите, които правят дарение за асистираната репродукция.

На снимката: Мария Капон и Таня Вулджева, пловдивски координатор на фондация „Искам бебе” 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

14 + 5 =