Мария Капон: Явно и БНТ пречи на Борисов

0
308

Доминирания от ГЕРБ Съвет за електронни медии се опитва да се уреди с удобен за партията генерален директор на Българската национална телевизия. Това заяви Мария Капон от Единна народна партия по повод утрешното заседание на СЕМ, на което ще се обяви процедура за избор на генерален директор на БНТ.

„Опитът да се упражнява натиск чрез заплаха над националната обществена телевизия е злоупотреба с правата на гражданите, които като данъкоплатци издържат медията. Употребата на регулаторен орган като политическа бухалка е неприемливо и пошло политическо действие в условията на демокрация“, каза Мария Капон.

„Обръщам се към действащия президент Росен Плевнелиев да въздейства, през квотата си в СЕМ, за спазване на етиката и независимостта на журналистиката в страната. Надявам се, че няма да остави лош отпечатък в края на мандата си. Очаквам претендиращите за свобода на словото журналисти и хора с обществено активна позиция да реагират според съвестта, а не според интереса си“, заяви още Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × 2 =