НАПРЕД – всеки документ на ЕС ще бъде изписван и на кирилица, освен на латински и гръцки

Дата: 23 Май 2009 Автор: Коалиция НАПРЕД

0
166

Водачът на листата за евродепутати на НАПРЕД Любен Дилов–син направи днес импровизирана приемна пред Столичната градска библиотека.  В рамките на няколко часа се срещна с повече от 500 граждани, на които раздаде поздравителни  картички по случай  24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и изслуша предложенията им как да ги представлява по най-добрия начин в Европейския парламент.  В приемната се включиха и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателят на ЕНП Елеонора Николова и политическият координатор на ЗНС Радослав Радев, който също е кандидат за евродепутат. На многобройните въпроси  за предстоящите европейски избори и ангажиментите, които може да поеме, Дилов отвърна че ще работи упорито за създаване на единно европейско законодателство по отношение опазването на културно-историческото наследство. Другата му голяма кауза ще е кирилицата. „В Европейския парламент са представени трите езици от древността – латински, гръцки и български. Всеки един документ, който пуска Европейския парламент, е длъжен да бъде изписан на тези три азбуки”, каза Дилов.
Докато течеше откритата приемна младежи от структурите на партиите от НАПРЕД – ВМРО, ЗНС, Гергьовден и ЕНП раздадоха в рамките на столицата 13 000 картички. До края на  утрешния ден се очаква още 50 000 българи да бъдат поздравени персонално за светлия празник от НАПРЕД.
По-късно през деня Любен Дилов –син ще присъства на представянето на новата книга „Малката светица и портокалите” на популярния пловдивски журналист и писател Александър Секулов. Представянето ще бъде от 19.00 ч. в Градската художествена галерия в Пловдив.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 + 20 =